آرام بند


آرام بند:

آرام‌بند وسیله مکانیکی است که باعث آهسته بسته شدن درب ورودی می گردد که مقاومت به وزن درب بستگی دارد که اصولاً برای درب های سبک که قفل معمولی دارند آرام بند ۲ سرعته جوابگو است و اگر قفل برقی دارند برای اطمینان خاطر آرام بند ۳ حالته مناسب است.

آرام بند چیست؟

کاربرد آرام بند به‌طورکلی در اطمینان از بسته شدن در و نیز آرام بسته شدن آن است.

در پاسخ به این پرسش که مزیت‌های دیگر آرام بند چیست باید گفت در اثر آرام بسته شدن در، هم عمر قفل و هم سلامت خود در و چارچوب آن بیشتر حفظ می‌شود. آرام بند دارای یک جک هیدرولیکی است که مانع از بسته شدن در با شتاب و شدت می‌شود.

آرام بند بر روی انواع در فلزی، چوبی و… با وزن‌های مختلف نصب می‌شود اما باید از هر نظر متناسب با در باشد. پس از نصب آرام بند درب باید دقت داشت که هنگام عبور و مرور نیازی به فشار به در برای زودتر بسته شدن نیست. این کار عمر آرام بند را کم می‌کند و سبب خرابی زودهنگام آن می‌شود.

یکی از دسته‌بندی‌های آرام بند ها و البته مهم‌ترین آن‌ها سایز و نمره فنر و یا همان قدرت آرام‌بند است. فنر آرام‌بندها از سایز یک تا سایز هفت طبقه‌بندی می‌شود که به ترتیب مناسب نصب بر روی درهای ۲۰-۴۵ کیلوگرم، ۴۵-۶۰ کیلوگرم، ۶۰-۸۰ کیلوگرم، ۸۰-۱۰۰ کیلوگرم، ۱۰۰-۱۲۰ کیلوگرم و ۱۲۰ کیلوگرم به بالا هست.

آرام‌بندها به دو دسته کلی ۱- آرام‌بند بازویی ۲- آرام‌بند ریلی طبقه‌بندی می‌شوند.

قابل‌ذکر است که آرام‌بندهای بازویی از قدرت بیشتری نسبت به آرام‌بند ریلی برخوردار هستند. از اجزای تشکیل‌دهنده آرام‌بند می‌توانیم به پیچ تنظیم سرعت، بازو / ریل (نسب به نوع آرام‌بند)، پاشنه یا کفشک بازویی اشاره کرد.

عملکرد آرام‌بند به این صورت است که پس از باز شدن در نسبت به بسته شدن در به صورت مکانیکی عمل می‌کند به این‌ترتیب که یک جک هیدرولیکی مانع از سرعت گرفتن و ضرب درب با چهارچوب می‌شود. البته قابل‌ذکر است که در تا نزدیکی چهارچوب کمی سرعت دارد ولی در نزدیکی درگیر شدن، قفل در با در سرعت درب کاهش پیدا می‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *